Tuesday, July 26, 2011

Telefonku Pecah sudah...

Tipon CiKema udah pecah..sob..sob.. (ni kesah 2 bulan lepas da... skang tak sedih mana pun.)


tak pasan mase bile pecah

nilah tipon CiKema yang banyak berjasa. Masih pakai sampai la ni. tak mampu beli phone canggih manggih macam skang orang pakai tu. cukuplah stakat dapat bergambo, calling2 dan bersms... tak gitu..

Insya Allah, nak juga merasa pakai phone model terkini..macam2 ado dah..baru beli bulan ni..tengok2 2-3 bulan lagi ade je yang terbaru..kadang2 tak terkejar pun...waduh2 derang ni buat pakai jet ke? laju bebenor...huhu

Friday, July 22, 2011

~ Langkawi Giveaway ~


Join tau..klik je banner ni

tag Qieranna & Deqlis

Moga2 ade rezeki untuk CiKema. Amen
Double Ooomph! F&N skarang klau nak kete Peugeot

Thursday, July 21, 2011

GIVEAWAY 4BY4 SHIKIN SAYANG

klik banner untuk turut serta
berakhir pada 30 Julai 2011
hadiah BESAR dan BESHH bangat menanti anda
tak caye klik2 yer..

CiKema cuba join ga ni
adeh..susah gak nak luahkan kasih sayang melalui blog ni
nak bercerita panjang lebor..ghentikanlah
maklumlah ayat tak power hehehe
nak bersyair, berpantun dan berpuisi..bolehlah skit2 ....
CiKema ni bukanlah sasterawan/ti negara gitu
takpelah CiKema cuba gak le kan
Orang Melayu pantang di cabar...
Blom cuba blom tau...

ni lah keluarga CiKema

Semua orang sayang mak kan
itu kasih sayang yang takde galang gantinya
dan tak leh dipertikaikan kasihnya seorang mak
tapi Orang yang paling CiKema sayang selapas mak
 adalah SUAMIku dan ANAK2ku


Suamiku En. Pejal.
Sayang saaayaaannng abang sangat2
Moga Allah sentiasa memberikan CintaNYA kepada kita
Moga2 kita saling menyayangi hingga ke syurga


Anak2 Ibu...
Ibu sayang semua tau
Ibu sayang Kakak, Abang dan Adik
Doa Ibu moga2 kalian jadi anak2 yang soleh dan solehah
Amen

tag kawan2ku

Moga2 ade rezeki untuk CiKema. Amen

Double Ooomph! F&N untuk menang kete plak

1ST GIVEAWAY CAMMYRASHOP


Jom join cepat. Esok last ni
CiKema cuba nasib je ni
Klau bertuah, Alhamdulillah kan
dapat le merasa purse yang canteekk itu

klik banner tuk join tau
Moga2 ade rezeki untuk CiKema. Amen

 Double Ooomph! F&N skarang klau nak kete Peugeot

HAYA MUSLIMAH ONLINE BOUTIQUE

klik banner tau
CiKema join Cabutan Bertuah
berakhir pada 30 Julai 2011 

Anjuran
&

Moga2 ade rezeki untuk CiKema. Amen

Kete Peugeot untuk dimenangi dengan Double Ooomph! F&N skarang!!!

Tuesday, July 19, 2011

Walnut Shoppe 1st Giveaway


klik banner utk join
berakhir 10 Ogos 2011

 Handphone Pouch pilihan CiKema
E

tag kawanku


Moga2 CiKema diantara yang bertuah. Amen

~*Giveaway*~ 1043 Followers

klik banner utk join

tag kawan2ku


Moga2 ade rezeki n tuah untuk CiKema. Amen

Kete Peugeot untuk dimenangi dengan Double Ooomph! F&N

Monday, July 18, 2011

Diari Comel Saya First Give Away

giveaway

CiKema join ni, berakhir pada 24 Julai 2011

tag kawan2


Moga2 ade tuah n rezeki CiKema. Amen

Double Ooomph! F&N untuk menang kete plak

NURHAFIZ2009 / ALL IN ONE bagi duit (GIVEAWAY JULAI!!)

  
HANTAR URL ENTRY PADA KOMEN ENTRY INI.

***************

NURHAFIZ2009/ ALL IN ONE penganjur utama untuk GIVE AWAY tak seberapa ini. Ingin menambah kawan dan juga menghargai. Tidak termampu MEMBERI kepada semua. Maka memilih melalui MR RANDOM yang berguna nanti. Suka suki dan hepi hepi. Dengan harapan kawan-kawan yang TEGAR CGL dijemput menyertai. Tapi kalau bukan seorang yang TEGAR pun sangat dialukan sekali! Manala tahu, rasa SEKALI NAK RASA LAGI. Dengan berlangsungnya GA ini, semoga yang baru datang MENGUNJUNGI BLOG ALL IN ONE. Manakala yang lama boleh berkali-kali lagi.. 

Moga2 CiKema di antara yang bertuah tu.Amen
Double Ooomph! F&N untuk menang kete plak

Friday, July 15, 2011

Lovely Giveaway..

CiKema nak cuba ga ni...klik banner klau nak join samaaa....

Hadiah2 memang besh semua. 
Meh tengok kat bawah ni




Leg Warmer untuk 2 orang pemenang, yang akan memenangi sepasang leg warmer setiap seorang. (sesuai dipakai dihari raya...owh anak anda akan berseri dengan leg warmer ini..) Hadiah ini disumbangkan oleh Lenloy-Closet.

Hadiah seterusnya, merupakan iklan giveaway/contest, atau apa saja, selama ianya berjalan (sehingga tarikh tutup) dimuka depan paling atas Gift4Blogger.(sticky post beserta banner GA/contest penganjur melekat..)..Blog yang mengiklankan giveaway, contest dan lucky draw blogger secara percuma...



Dan hadiah seterusnya, merupakan 2 pemenang, akan memenangi entri khas di Lulu-Pages, sticky post selama 24 jam...Pergh...trafik si cantik manis ni, jangan ceritalah.. hebat woo....



Ini bermakna, akan ada 6 orang pemenang yang akan bertuah....

Tarikh Tutup adalah 29hb Julai 2011 Jam 10 pagi)...

tag kawan2



Moga2 CiKema diantara yang bertuah. Amen

Thursday, July 14, 2011

YaNa Yassin | Birthday Giveaway


CiKema nak join sama
ga ni akan berakhir pada 15 Ogos 2011

hadiah besday yang sangat2 CiKema nak la ni adalah
Kamera Digital tak kisahlah dari sape pun, janji kamera dapat kumiliki. CiKema takdo kamera, dok guna kamera handphone je (sib hp ade kamera tau..bersyukurlah kan...kan...) cam gambo tak berapa cun. kalau dapat kamera digital DSLR lagi best gitu... hehe...bertuahnye kalu dapat. Doakanlah CiKema dapat sejibik.. Amen

contoh kamera dari google

tag kawan2ku

Moga2 CiKema di antara yang bertuah. Amen

Double Ooomph! F&N untuk menang kete plak

GA sempena Ramadhan by Cik Gugu


saye sayang awak juga Cik Gugu
ni CiKema nak join ga
sape2 nak join sila klik banner ye
ga ni berakhir pada 31 Julai 2011 jam 12 tgh malam

Nama penuh CiKema: Akmarwati binti Ab Rashid
Umur CiKema: 30 tahun
Keje: Homemaker (surirumah da...)

Moga2 CiKema di antara yang bertuah. Amen

THE GREAT CHURP CHURP RACE IS BACK! 

RACE UNDER BRIGHT LIGHTS AND CHOOSE YOUR REWARDS!

Lacoste Percuma daripada Mimfaza Trading


Sape nak menang Lacoste Purse atas tu?
Sila klik bannerlah kan
berakhir pada 31 Julai 2011

Moga CiKema di antara pemenang yang bertuah. Amen

 Double Ooomph! F&N untuk menang kete.

Wednesday, July 13, 2011

MEGA GIVEAWAY AMALINA BEST!!

.:ME.AS.MYSELF:.



klik banner untuk join
berakhir pada 25 Julai 2011

Ade lagi yang buat ga mega..memang besh tau
maklumlah ramai tukang sponsor..
tak caye? tengok kat bawah ni


dalam banyak2 tu, kalau CiKema ni bertuahlah kan dan terpilih di antara peserta yang menang...CiKema nak hadiah2 cam kat bawah ni

1. SHAWL YANG SANGAT-SANGAT MENAWAN HATI DARIPADA RAUDAH SHAWL STORE



nengok shawl je..adeh memang tertawanlah..
nak tambahkan koleksi CiKema.

2. LATEST SHAWL YANG UP-TO-DATE DARIPADA SCARFSWEETHONEY :)

ha memang nak shawl yang up-to-date, 
bolehlah melaram time raye nanti...i loike.. :)

3. SHAWL YANG MENGANCAM DARI TRI FA
shawl lagi mengancam ek... 
nak jugakkkk....supaya rayaku nanti lebih mengancam..akeke :)

4. AKSESORI CANTIK LAGI MENAWAN DARIPADA APPLEPINKBOW :)

ha dah banyak shawl, mestilah kenakan dengan aksesori yang cantik dan menawan ko memang deboom nih...comeynyee..mesti sangat suweet bile CiKema pakai..hehe

5. MACAROON YANG MEMANG SUPERB DARIPADA KAK YONG :)

ni nak ce cuba try test rase, semua orang cakap sedap jer..
nak la juga merasa..bolehlah makan melantak bersama keluarga tersayang...

tag kawan2

Moga2 CiKema di antara yang bertuah. Amen

Kalau nak menang kete pun boleh gak dengan Double Ooomph! F&N

GA Setulus Ingatan


Klik Banner untuk join

CiKema ingin mengucapkan
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang bakal tiba,
Semoga kite akan bertambah baik dari tahun2 sudah,
perbanyakkan amalan untuk saham akhirat. Amen

Moga2 CiKema bertambah2 rezeki. Amen

Kalau nak menang kete pun boleh gak dengan Double Ooomph! F&N

Tuesday, July 12, 2011

Angry Bird T-Shirts for Lucky Follower


CiKema try yang ni plak
cam biasa klik banner
berakhir pada 30 Julai 2011

Baru je berjinak main Angry Bird tu
syiok plak..berebut ngan anak2
sampai tak hingat dunia...
sabo ajelah..laro sungguh masing2

Moga2 CiKema antara yang bertuah. Amen

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih


Mesti join ni
berakhir 8 Ogos 2011

ramai tul sponsor..

senarai sponsor :
  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls 

Hadiah pun mesti besh bangat kan...
Jomlah join semua
tag kawan


Moga2 CiKema dapat rezeki yang melimpah ruah dari sponsor2 di atas tu. Amen


YOU COULD STRETCH YOUR ARMS AND LEGS IN THIS SPACEY CAR!

PRINCESS SOLEHAH 1ST GIVEAWAY


Join ni plak. Klik banner tau

Jawapan untuk Soalan Wajib 
1. 08 Ramadhan 1430H
2. Kambing & Kucing

Moga2 ade rezeki untuk CiKema. Amen

SEE THE WORLD. SEND IT HOME! NOW YOU CAN.

31-7 Birthday Giveaway!


Jom join ga ni, klik banner yek

ga ni sempena besday kembar empat yang kebetulan lahir tarikh yang sama 
tapi ayah dan ibu derang lain2la kan..

Sunah Sakura - 31 Julai 1987
cik pulau - 31 Julai 1988
CiKaLi - 31 Julai 1989
gadis melayu - 31 Julai 1990

Ucapan dari CiKema

Semoga kalian sentiasa dirahmati Allah dan bahagia sokmo. Amen
Jangan nakal2 tau..nanti kena giget baru tau..akekeke


Moga2 ade rezeki dan tuah CiKema. Amen

SEE THE WORLD. SEND IT HOME! NOW YOU CAN.

1st Giveaway @ lindarosman.com

giveawat logo

Nak join sama ga ni yang akan berakhir pada 24 Julai 2011 nanti
Klik banner untuk syarat dan terma yang sangat mudah.

Moga2 ade rezeki untuk CiKema. Amen

Friday, July 8, 2011

GA My Little Secret - Fisher Price


CiKema nak cuba join ga ni
Hadiah sangat2 lumayan tau
RM1,500 
untuk dimenangi tajaan



Jomla join ramai2...
tag kawan2
dan semua yang datang terjah sini.

Moga2 ada rezeki untuk anak2 CiKema merasa hadiah yang lumayan tu. Amen

Kalau nak menang kete pun boleh gak dengan Double Ooomph! F&N 

Contest Anak Senyum By Mamalurveirfan

berakhir pada 
27 July 2011

CiKema nak cuba contest ni
walaupun takde gambo santek
tapi tak salah mencuba kan
nilah gambo yang dipertaruhkan 


NAMA ANAK: AQMAR FIRZANAH MUHAMMAD FAIZAL
UMUR ANAK: 1 TAHUN 9 BULAN (08 OKT 2009) 
NAMA IBU: AKMARWATI AB RASHID


Tag kawan2ku

Moga2 ade rezeki dan tuah untuk anak ibu. Amen

Double Ooomph! kat F&N skang untuk menang kete

3rd GA : Happy Birthday Kakak


CiKema nak join sama bagi memeriahkan ga ni.
Korang pun jomlah join ek

CiKema nak wish ni
Selamat Hari Lahir untuk Kakak. 
Semoga jadi anak yang solehah, baik, bijaksana dan 
sentiasa membahagiakan keluarga. Amen.

Moga2 CiKema ade tuah dan rezeki dalam ga ni. Amen

Double Ooomph! kat F&N skang untuk menang kete

Thursday, July 7, 2011

Giveaway from Adyshariz


Sila Klik banner tuk join tau
Ni CiKema nampak kat blog

klau korang ternampak kat blog CiKema ni
jangan lupa tau jadikan CiKema as korangnye referral
Thank You..Muah3

Moga2 ade rezeki CiKema. Amen

Nak Top Up ke? HotlinkIChannels ade bila2 masa

Sling Denim Bag Giveaway


Meh le join sama, senang bai tu...klik je banner ateh tu ek
last submit n3 korang pada 19 Ogos 2011

Moga2 ade rezeki CiKema. Amin

Nak menang kete? 
Senang je Double Ooomph! kat F&N skang!!

Wednesday, July 6, 2011

GIVEAWAY 1MINGGU 1 BUKU

Sila Klik Banner di atas untuk menjoinkan diri

berakhir pada 18 Jul 2011



Moga2 CiKema ade rezeki dan di antara yang bertuah. Amen

Sape budak SPM? Jangan lupa nengok #TutorTVSPM tau. Belajar lek lok.... http://t.co/xQD0qe9

Alhamdulillah..Menang lagi

Semalam CiKema dah menang hadiah CGL, Alhamdulillah..ade lagi 2 kemenangan yang CiKema menang...

Ni tau semalam..klik pics untuk tau resultnye yer..

1st Giveaway by mY-kHaLISH




Yang ni baru tau tadi. Sama gak sila klik pic tuk tau result ...


"GA Ashraf Sudah 1 Tahun"




Nilah...nombor bertuah saya sebagai peserta terakhir...Boleh gak klik klau nak tau sape2 yang join sama...


Apa yang penting??? Kerjasama...hehehe..CiKema sangat2 bersyukur dan berterima kasih pada owner / penganjur yang sudi datang inform pasal kemenangan ni. Love u all..muah3...


Anak ambil peksa penting tahun ni? Persediaan PMR kat #TutorTVPMR dah senang skang... Klik2 jer http://t.co/w2rkYBH

Tuesday, July 5, 2011

Nama boleh jadi Kartun tau..

Ni terpengaruh ngan n3 Deqlis pasal tukor nama jadi kartun. Saje gatal2 try juga. Mula2 memang tak mo..maunye jadi tah ape2...memang pun..sabo ajelah..

nilah hasilnye gambo kartun CiKema. memang tak bleh blah..siap ade sesungut lagik.. aduyai...
tapi maintain senyum menampakkan gigi rongak gitu..hahahaha

ni plak saje2, try nama anak2 dan En. Pejal

Ayah

Kakak
 
Abang

Adik

Ha...nampak tak? Muka kartun En.Pejal n Abang cam senonoh skit. Sian anak2 perempuan ibu..boleh dicreatenye muka cengitu...adehh....sabo ajelah yek...

Kalau korang nak try boleh gak. Klik SINI. Saje suka2...


Nak menang kete? Senang je Double Ooomph! kat F&N skang!!

Alhamdulillah..rezeki anak2

Lama dah tak menang hadiah bila join CGL. Bulan lepas adelah join skit CGL ni. Tak sempat nak BW or nengok2 result. Syukur..Alhamdulillah ade rezeki anak2 Cikema. Kali ni CiKema dapat dua kemenangan. Thanks sangat2 pada owner yang sudi datang singgah dan bagitau pasal kemenangan tu.

Mula2 Deqlis. CiKema menang "Attack the Block" Movie Contest tempoh hari. Boleh tengok keputusan kat SINI
Alhamdulillah dapat tiket wayang n headset sekali. Best3..

Lagi satu menang Hijaucantik Giveaway. Result kat SINI
berkerut2 si besday girl ni mencabut undi. 
Thanks sebab terpilih nombor bertuah CiKema. Cayang dia...


Nak menang kete? Senang je Double Ooomph! kat F&N skang!!