Thursday, March 31, 2011

Ana Raffali boleh tangkap nangis ni..

Jom layan bebudak bermain gitar ni. sangat kagum melihat.



Amacam? mesti korang kagum gak kan..budak tadika je tu. kalau yang pompuan ni memang le kan, tak berapa terror bermain gitar. lelaki..kompem tercabar gak tu.. sungguh terror cikgu bebudak tu mengajar derang kan...

yang ni si Firzanah nak menunjukkan bakatnye plak. 

cengini ye caranya. kalau nak terror cam bebudak tadika tu...

ni aksi apa plak..macam nak menghempuk je gitar tu..larat ke angkat sayang oii..

kakak pinjam jap ye...mana boleh, adik tak puas main lagi laaa

bior akak tunjukkan...ishhh akak ni kaco jelahh

yeah dapat juga saya mengkonker gitar ini

ni nape plak bang??

ooo...adik bolot yer..tak bagi abang ek..sian abang nangis2 kat belakang tuh

tengokle cara saya bermain. tunjuk ajarku sifuu..

mau blom masuk sekolah dah pandai goreng gitar tuh.goreng pun sodap...akeke...

ha..agak2 korang..menangis tak si Ana Raffali menengoknyer? 

1st GiveAway by Wan Myzura Collections

Assalamualaikum semua
Meh ramai-ramai kita sertai


tarikh tutup 31 Dis 2011

lama giler ga ni berlangsung
sangat-sangat sesuailah untuk korang mengajak
kawan-kawan seramai mungkin
ada hadiah yang sangat menarik
untuk para referrer
jangan lupa CiKema sebagai referrer korang yer
CiKema pun diajak oleh Cempaka Kuning

tag kawan-kawan seramai mungkin
Geng Hot Mama Blogger
dan semua yang ternampak entry ni

Moga-moga kita semua bertuah. Amin

Daftar Churp Churp jom
boleh gak dapat duit

Wednesday, March 30, 2011

Random GiveAway Polo Wallet by darkbatman

Jom join kalau nak wallet polo ni

DSC_0525


DSC_0523

tarikh tutup akan diberitahu kemudian

CiKema tag kawan2
Una, Maly, ZueYie, Mama Likha & semua yang berkunjung ke blog ni

Moga2 ade rezeki untuk kita semua. Amin

Tuesday, March 29, 2011

~GIVEAWAY SEMPENA 27 TAHUN~


tetap gak nak join 


walaupun ari ni last day.
manalah tau kan ade rezeki CiKema.

Moga-moga ade rezeki. Amin

giveAway Follow Honey , Follow Love


meh join semua

tarikh tutup 1 Mei 2011

pendapat CiKema tentang gambo ateh tu
sekali pandang je CiKema nengok, ai..cam gediks je..
(jangan maghoh yer)
bila tengok manyak2 kali..
owwhh..budak2 lagi..biasalah..ahkak dolu2 pun cengitu gak
ade sedikit pasan cute..hehe
eh..eh dia kenyit2 mata lak yer..
meh ahkak kenyit balik ;) ..ngeh3

slogan CiKema
Everyone need love. Love is in the air dear Eila Ratu.
boleh gitu? pastinya hentam..memang amat sengal bab2 membuat slogan
skali lagi jangan merah2 naik hangin kay.. :p

wokey nilah gambo CiKema yang pasan cute itu
jangan gelak yek
kita minum dulu..hehe 

CiKema tag Una & Miza

Moga2 CiKema diantara yang bertuah. Amin

LUCKY DRAW by MAK DARA

Assalamualaikum

sekali jalan2 BW...
terpandang banner bawah ni

Macam pernah kutengok sebelum ni
tapi di mana yaa???


Join je la

LUCKY DRAW by MAK DARA

tarikh tutup 31 Mac 2011

Nama 2 wanita yang nyanyikan lagu 


APA KAU RASA

Jawapan CiKema:
Irda, Rina, Yanie dan Tuty

semua sekalilah..
senang skit..takde yang tertinggal..hehe

CiKema tag Una, Maly & ZueYie

Moga2 kita semua dilimpahkan rezeki yang banyak. Amin


Misz h0neyz 1st Giveaway

Salam semua...

Photobucket

Meh ramai2 kita menjoinkan diri

Misz h0neyz 1st Giveaway

tarikh tutup 25 May 2011

CiKema tag Una & ZueYie

Semoga Allah melimpahkan rezekiNya kepada kita semua. Amin

Friday, March 25, 2011

My First Giveaway!


Macam best je nengok menda comel tu
terus rasa nak join

tarikh tutup 28 Mac 2011

Moga-moga ade rezeki. Amin

Kerudung Ungu Giveaway 2011


Join jom


Kerudung Ungu Giveaway 2011

tarikh tutup Isnin 28 Mac 2011

Moga2 ade rezeki. Amin

Daftar Churp Churp jom
boleh gak dapat duit

Thursday, March 24, 2011

~INScollection : 1st GiveAway~


Nak join

tarikh tutup 16 Apr 2011

INS ni ade jual macam2. boleh jenguk kat blog dia yek.
jom join ramai2 ga yang pertama kali dia buat ni.
mesti meriah kan..kan..lagi ramai..lagi best

tag Husna, Maly & ZueYie

Moga2 bertambah rezeki untuk kita semua. Amin

Cik Eira Shoppe GiveAway :)


CiKema nak join 

tarikh tutup 1 Apr 2011

Kalau CiKema bertuah, boleh menang contact lens. 
Yeah..lama dah tak pakai contact lens kaler2..hehe. 
tak pun dapat top up. best kan hadiahnye.
Terima kasih pada Cik Eira yang sudi sponsor hadiah2 tu.
i like :)

Moga-moga ada rezeki CiKema. Amin

Alhamdulillah menang Ryoya Lucky Draw

Alhamdulillah..ari ni menang hadiah dari Ryoya plak. Boleh tengok keputusan Ryoya Lucky Draw kat sini. 
mood gumbira berbunga2 ;P

Syukur walaupun hadiah saguhati... tak kisahlah kan..sekurang2nye CiKema terpilih di antara 20 peserta yang bertuah tu.. suka3... Korang plak, apa tunggu lagi..join je mana2 ga, contest & lucky draw yang ada dan banyak sangat tu. manalah tau ada rezeki. tak salah mencuba kan...

Jom daftar HB. Boleh gak klau nak beli hadiah cantik2 untuk yang tersayang. :)

Wednesday, March 23, 2011

1st GA "Saya Follower m@m@ t0meLL

CK nampak kat FB ZteeSyahmi Azwanis
trus ke blognye Mama Malikha tu


Jom kita join

1st GA "Saya Follower m@m@ t0meLL

tarikh tutup 19 Apr 2011

CK tag Una, ZueYie & Maly

Moga-moga ada tuah di antara kita. AMIN

daftar Churp Churp jomm

“Si Manjaku Comot Tapi Comel by Sayangkuzie”


Join ni plak

tarikh tutup 30 Apr 2011

nilah si budak tenit yang comot itu
comot betul ler dak ni..gelak besar lak dia..hehe

Nama dak comot: Aqmar Firzanah binti Muhammad Faizal
Umur: 1 Tahun 5 bulan (8 Okt 2009)
Nama Ibu: Akmarwati Ab Rashid

tag Qie, ZueYie & Mrs. Asida

Moga2 semua bertuahlah hendaknya. Amin

Tuesday, March 22, 2011

Kashaf Imani...sedeh tapi best

Malam tadi barulah nengok citer Kashaf Imani. Jom tengok trailer untuk Telemovie ni.


Lorrr...udah tayang 2-3 kali sebelum ni upernye..baru malam tadi CiKema sempat menengoknye..sungguh ketinggalan..

time nilah baru CiKema tengok

tak kesahlah kan..tertinggal ketapi ke... kapal terbang ke... yang pasti dan tak sangka betul..cite tu sangat best. berjurai-jurai ayor matoku. sangat sedey citenye..bagi CiKema lah..kalau korang... tak taulah.. sib tak sampai tsunami. Minta Allah jauhkan..

Gandingan bersama Beto Kusyairi dan Aharifah Amani

Kashaf dilakonkan oleh Beto Kusyairy..ala yang berlakon dalam siri Geng Surau tu... ala sebagai Razif aka mayat. berapa banyak alaa... da.. alalala... dan Imani plak oleh Sharifah Amani.

yang ni masa Kashaf minta tolong Imani

cite ni macam cite Ghost Whisper gitu. si Imani ni mempunyai kelebihan untuk berkomunikasi dengan roh2. dia jadi perantara dan tolong sampaikan pesanan bagi roh2 yang masih tak tercapai or tak tertunai apa2 hajat derang pada insan2 yang mereka sayang.

Kekasih Gelapku - Ungu

kebetulan plak, Imani sangat suka ngan Kashaf. dan tiba2 terjadilah insiden di mana Kashaf di tikam penjahat. dari situlah bermulanya cite sedey... si Kashaf dalam keadaan koma dan Imani jadilah penyampai radio pada mak Kashaf.

Kashaf ada sorang adik yang sangatlah terjal juga. bapak derang lain-lain..mak dia terlebih sayangkan adik dia sebab muka si Kashaf ni sama cam bapak dia. macam pilih kasih gitu..tapi sebenarnye mak dia sakit ati je kat bapak Kashaf sebab bapak dia blah gitu je. ni kes lelaki tak bertanggungjawablah kan...huh..

pas tu masa dalam koma, maknye soh le adik dia datang jenguk..tapi punyalah degil tak mo. konon2nye dia tak wat dosa...macam-macam cakapnye..sangat kureng ajor di situ. last2...eksidenlah plak

Moral of the story..jangan kurang ajor ngan keluarga kita terutama mak. nanti kalau nak mati susah nak minta maaf. pas tu mulut jangan kuwang ajor gak...cakap minta mati bagai..or terasa diri tu lambat mati lagi..sebab kita tak tau tiba2 tertunai apa yang kita cakap...haaa... tak sempat nak bertaubat camno? Nauzubillah.. Moga-moga hidup dan mati kita dalam iman. Amin

Tiada Duka yang Abadi- Opick

Tiada duka yang abadi didunia Tiada sepi merantaimu selamanya Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti Takdir hidup ‘kan dijalani Tangis dan tawa nyanyian yang mengiring Hati yang rindukan cinta dijalan-Mu Namun ku percaya hati meyakini Semua akan indah pada akhirnya Andai bisa ku mengulang Waktu hilang dan terbuang Andai bisa perbaiki segala yang terjadi Tapi waktu tak berhenti Tapi detik tak kembali Harap ampunkan hamba-Mu ini Waktu berputar rebulan dan matahari Bunga yang mekar akan layu akan mati Malam ‘kan berakhir, hari ‘kan berganti Takdir hidup ‘kan dijalani *courtesy of FunLirik.com Andai bisa ku mengulang Waktu hilang dan terbuang Andai bisa perbaiki segala yang terjadi Tapi waktu tak berhenti Tapi detik tak kembali Harap ampunkan hamba-Mu ini Andai bisa ku mengulang Waktu hilang dan terbuang Andai bisa perbaiki segala yang terjadi Tapi waktu tak berhenti Tapi detik tak kembali Harap ampunkan hamba-Mu ini Harap ampunkan hamba-Mu ini

Boleh panjang leborla bercerita...macam nak cite sampai abis... idok le teman. nanti kalau cite ni diulang tayang, akan CiKema tengok dari mula...suka layan lagu dalam cite tu. besshhh...i like :)

Giveaway BCSH 3rd Anniversary

Moh kita sama-sama memeriahkan

tarikh tutup 16 Apr 2011


 Blog Syufa sangat sempoi. pandai sungguh dia berblog. tu pasaller follower dia ramai. Suka baca. walaupun baru jadi follower dia. hehe :)

CiKema tag Miza & Maly

Moga-moga ada tuah untuk kita semua. Amin

Buat duit dengan Heart Beat. 
Sekarang!!!

Giveaway zalin onceitalk.com


Jom JOIN
tarikh tutup 12 Apr 2011

CiKema nak tag Ekin & ZueYie

Moga-moga kita bertuah. Amin

Daftar Churp Churp jom
boleh gak dapat duit

Syukur.. dapat 2 kemenangan

Semalam jenguk2 blog Cute Mum. kagum sampai 5 kemenangan sehari tu. bertuah betul dia. ari-ari menang hadiah. dalam tengok2 tu adelah juga di antaranya yang CiKema join. so adelah menang hadiah skit. tapi tak sehebat Cute Mum le kan.

Boleh terjah kat pegumuman GA Like & Comment. semua yang join dapat hadiah. baik sungguh penganjur Lynn Azlina. Manalah tau kan, kot2 ade gak nama korang sekali ke.



Yang ni plak kebetulan je dapat. CiKema di antara Pemenang Pengunjung Bertuah itu. sepatutnya satu je tapi dek kerana Penganjur in good mood, CiKema pun dapatlah juga. Thank u so much Arni. Alhamdulillah, hadiah dah siap pos tu. tak taulah apa hadiahnye. maklumlah misteri..tunggu jelah posmen sampaikan. 


Tahniah juga untuk semua yang menang. Syukur Alhamdulillah. ade gak  yang  CiKema dapat bulan ni. tempias tuah Cute Mum tu terkena gak kat CiKema. Suka sangat. Moga-moga hari-hariku bertuah lagi macam Cute Mum. Amin..hehe

KAMI SWEET CONTEST

Klik banner untuk join



CiKema tag ZueYie & Una

nilah gambo yang CiKema rasa sweet sangat.


Ibu bersama Kakak dan Abang kat kampung. 
Rumah arwah grandPa di Rumpun Makmur, Pahang. 
Time raya 2008 ni..adik pun tak lahir lagi.hehe...
Sweet kan kami anak-beranak..akeke

Moga-moga bertuah. Amin

jom klik ni sama
thanks

Monday, March 21, 2011

Giveaway Ke-2 Petals Patch

Meh kita mengira
1..2..3..
klik banner yer
tarikh tutup 1 Apr 2011

tekaan untuk manik
75 biji
tekaan tarikh lahir FieDa 
31 Mac 1979

kan dah belasah. 
kalau ter'MUDA' kira oklah kan..
tapi kalau tekaan CK, Fieda ni ter'TUA' jangan marah ek

Moga-moga ada tuah untuk saya. Amin

Guess the Guest

JJ & Ean

Giveaway : SSC Lucky Follower Mac 2011 =)


sempat lagi join ni
klik banner ye semua

tarikh tutup malam ni kul 10 malam

Moga2 ade rezeki. Amin

LUCKY DRAW arninas.blogspot.com


join yang ni plak...klik banner yer

hadiah sangat banyak disediakan 
ditaja oleh  aRniApparel.com
kategori pun banyak boleh korang join.

1. Pengunjung Bertuah
dapat hadiah ni

2. Follower Bertuah
dapat ni plak
dan
3. Pengomen Bertuah
hadiahnye

cepat-cepat yer..jangan ketinggalan
nanti melepas hadiah2 yang meletops tuh..

tarikh tutup 15 Apr 2011

Moga2 saya diantara yang bertuah tu. Amin