Monday, January 31, 2011

SPLENDID SURPRISE GA!!


kena tag by Misz Mas
Jomlah join ramai2
tarikh tutup 4 Feb 2011

tag kawan2ku... Miera, eT & Nur
Moga2 kita antara yang bertuahlah yer.Amin

1st GA Pearl By mOoN

Saya sudah kena tag by Miera
Maka dengan ini saya ingin men'join'kan diri saya dalam
tarikh tutup 14 feb 2011

sebab kenapa anda join GA ni..
Saya memang suka join ga, contest & lucky draw. buat blog pun sebab tu. Lagipun saya suka hadiah. Tambah2 kalau ada yang suka nak bagi. Dapat hadiah Free Best maaa...ngeh3..
Sambil2 tu menambah & meramaikan kawan2 dlm dunia blogging ni. banyak gak maklumat yang kita dapat. boleh gak tambahkan pendapatan. sikit2...lama2 jadi millionaire. Insya Allah.Amin

antara warna putih, peach dan hitam,, which color describe u the most..dan nyatakan kenapa...HANYA 3 WARNA DI ATAS tau...
susah nak jawap soalan ni. Putih kot..peach pun boleh..hitam pun ade gak..adeh..mana satu nak pilih ni yek. Wokeylah..Cik kema pilih kaler putih. Putih melambangkan kesucian. Suci di mana Cik Kema mempunyai hati yang baik. (Masuk bakul mehh..) Buat baik pada semua orang. Walaupun orang tu pernah buat sesuatu yang tak baik pada kita. Esok2 dia malu sendiri, bilamana kita gak yang menolongnyer nanti. cengitulah kot. buat semua perkara dengan penuh keikhlasan gitu..Insya Allah.

Jom ramai-ramai memeriahkan ga ni.
Cik Kema tag plak Maly, Ekin & Miza
Semoga kita2 ni bertuahlah hendaknya.Amin

Sunday, January 30, 2011

Opening Giveaway @ Twister Fashion


Jom sertai
tarikh tutup 6 Mac 2011

kat Fashion Twister macam2 ada, antaranya

Lady Dress

Sleeveless Dress

Cantik2 kan.. Jomlah terjah 

Cik Kema tag Maly dan Ekin
Semoga kita bertuahlah hendaknya.Amin

GA OpisMate dah Tamat

Wah sedar tak sedar. Dah tamat pun ga opismate yang Cik Kema wat dalam tempoh lebih kurang 2 minggu gitu. Tak sangka ada gak yang sudi menjoinkan diri dan memeriahkan ga OpisMate ni. Sonok3...

Masa buat ga tu ada Cik Kema mention nak bagi hadiah untuk para pemenang kan. Oleh kerana, sambutan menggalakkan Cik Kema tambah lagi 1 hadiah. so total semua hadiah jadi 7 lah.. 3 Pemenang utama dan 4 lagi saguhati. Boleh gitu?

3 pemenang utama akan dapat hadiah berupa barangan HPA dan AVON. Hadiah tu semua Cik Kema campur2 kan je nnt.Yang lagi 4 tu, akan diberi barangan HPA. 

ni antara hadiah yang Cik Kema nak bagi. 

barangan avon

barangan HPA

So, kalau korang rasa2 nak menang hadiah dan menjadi antara 7 orang yang bertuah tu, sila cek balik penyertaan korang kat SINI. Kalau ade yang masih tak betulkan apa2 yang kureng tu, penyertaan anda akan terbatal. Segala surat menyurat tidak akan dilayan. hehe..Cik Kema kasi tempoh sampai Isnin ni. 31 Jan 2011. Pas tu takde dah. 

Lagipun,klau boleh nak settlekan cepat2 pembahagian hadiah ni. Takdelah korang dok tunggu lama2 resultnye kan...Wokey pada sesiapa yang berkenaan, silalah cepat perbetulkan n3 anda. Thanks semua kerana sudi join.

Saturday, January 29, 2011

OpisMate GiveAway

~@DAH ABIS PUN@~
latest n3 scroll lagi yer
thank u


Assalamualaikum
dengan lafaz 
pertama kali dan malu-malunya
Cik Kema ingin menganjurkan 
"OpisMate GiveAway"
(Ada ke orang nak join ni)

Syarat2nyer:






1. Mesti follow blog kami Cik Kema & Cik Una (wajib yer),

2. Buat n3 dan letakkan banner di atas kat blog n sidebar dan linkkan ke n3 ini,

3. Dalam n3 korang tu, mesti promote dan linkkan nama opis kami tau,
cth: Jom Umrah bersama Al-Kiblah

4. Tag sekurang2nyer 3 orang rakan dan pastikan mereka tau. Lagi ramai lagi bagus. The more the merrier...

5. Bila dah siap tinggalkan link korang tu kat n3 ni.


Nak bagi hadiah pada 3 orang pemenang utama dan 3 saguhati or tengok pada penyertaan. Kalau ramai yang join Insya Allah kami tambah hadiahnyer. Hadiah dah ada iaitu barangan HPA, Avon dan beberapa cenderahati tajaan Cik Kema dan Cik Una. Nanti2 la Cik Kema publish gambarnyer ek. Pemenang akan dipilih dengan cara cabutan oleh anak2 Cik Kema atau guna random jer. 


Tarikh tutup 
29hb Jan 2011 jam 6:00 ptg
sempena anniversary blog ni n tarikh tu, 
Insya Allah pay day kiteorang...hahaha

Harap semua dapat memeriahkan 
dan menambah ramaikan kenalan dengan
"OpisMate GiveAway" 
yang tak seberapa ini.
@-{ Good Luck }-@
Semoga bertuahlah semuanya. Amin


Boleh jenguk2 untuk lihat siapa yang dah terjebak kat SINI


~UPDATE~
Mana yang nak tau result ga ni. 
Keputusan di SINI, SINI, SINI dan SINI
Sekian, Tahniah pada para pemenang!

Thursday, January 27, 2011

Win A Free Bag From BabyIbu!!!


Jom 
tarikh tutup 25 Feb 2011

banyak hadiah yang ditawarkan 
dan ramai yang boleh menang tau

Hadiah Tajaan

Tote Boutique


dan


Kedai Gambar Kami

Apa tunggu lagi?? Jomlah memeriahkan ga ni.
Semoga Cik Kema bertuahlah hendaknya.Amin

"My 1st GA ~ 1st Year Adam Firdaus"

Jom sama-sama memeriahkan

Semoga Cik Kema bertuah.Amin

JOIN AKTIVITI 3WOMEN..SAPA NAK FREE GIFT????

create your own banner at mybannermaker.com!

Jom 
Join Aktiviti 3Women..Sapa Nak Free Gift????
tag my kawan2 Husna, Maly n Seti


Semoga antara kita ada yang dapat free Gift tu.Amin

Mama Kyra 1st GA

jom  join Mama Kyra 1st GA. 

tag Husna, Ekin dan Maly

Semoga kita bertuahlah yer.Amin

Wednesday, January 26, 2011

GA kembali lagi

Sape nak hadiah??? 
Jom terjah

GA kembali lagi

tarikh tutup 30 Jan 2011

2 shawl n gelang kristal menanti bakal pemenang

tag kawan2ku...

Semoga kita antara yang bertuah. Amin

GIVEAWAY EYSHA

Jom sertai


tarikh tutup 9 Feb 2011

hadiah sangat best tau
ni diantaranya...

amacam?

Macam biasa, yang kena tag adalah...
 EkinHusna & Maly
Semoga bertuahlah kita nnt yek.Amin

1st GiveAway Ang Pow Chinese New Year


Rekha nak bagi ang pow
Jom sertai
due date 10hb Feb 2011


di sini, CK nak membuat sedikit ucapan
sempena Tahun Baru Cina yang akan datang
walaupun tak merayakan, yang penting 1 Malaysia cuti kan
skang semua dah start dapat limau mandrin
semua bangsa makan gak, sedap kan..

best tengok tarian singa, layan gak kan
semua kaler merah2, menyerlah kan..

Semoga tahun ni bertambah ong
Happy chinese New Year untuk semua

Main mercun tu berpada2lah yer
Jangan sampai raya kat hospital plak
akeke...

tag kawan2ku Ekin, Husna & Maly
Semoga ada tuah di antara kita. Amin

Tuesday, January 25, 2011

Preview Green Hornet | Memang Kelakor tak Hingat

Salam semua. Cik Kema dapat lagi jemputan dari Nuffnang. Kali ni untuk pratonton citer Green Hornet in 3D. tapi takdelah CK nengok citer tu dalam 3D pun. Maklumlah tiket free. So layankan ajelah.. dapat dari n3 ni If I Were the Green Hornet

Macam2 masalah yang timbul masa menerima jemputan ni. Terutamanya, sapelah yang nak menjaga anak2? Tiket free 2 je. Takkan nak bawa askar2 pegi berperang plak kan. so dengan pelbagai cara dan alternatif rock akhirnya, dapat juga menonton bersama Cik Pejal. Thanks Mak Tam @ my lovely little sis sebab tolong jagakan bebudak nakal tu. 

2 tiket pree itu

Masa nak p Mid Valley dahlah hujan. Hujan rahmat..sebab dapat tiket free... Tapi blum pun jam 8mlm, ramai dah yang beratur. Adeh..melepas hadiah2 sampingan. Tak merasa t-shirt free..huhu. agaknya disebabkan ada hadiah tulah ramai yang datang awal. Tapi CK rasa ade gak yg tak redeem tiket tu. Rugi betul..Cite best tu...next time, ajak je kawan2 datang. boleh gak tengok movie free. Bodek je Nuffnang staff kat situ... hehe

ramai dh yg sampai dulu

Wokey, bila nak cite pasal Green Hornet nih? Akeke... cite skit2 jelah ek. Maklumlah cite tu akan ditayangkan 27 Jan nnt. Jom pakat ramai2 tengok. tak semestinya dalam 3D, CK rasa yang biasa pun dah membuatkan anda ketawa tak hingat dunia...ni kisah benar ok. Dah terjadi pada kiteorang. Pada Nuffnanger yang dok nengok cite ni semalam.

kami kat dlm panggung


sebelum tayangan 


Citernye pasal mamat nama Britt Reid, sorang anak tokei surat kabo yang tiba2 bapak dia mati secara misterinya. Alah pada hornet...Secawan kopi cappuccino yang kebiasaannya dia minum setiap pagi berubah citarasa dan bermula dari situlah perkenalan dia dengan Kato yang sangat genius. Kato ni ada macam2 skill. Memang tak sangkalah dia boleh buat macam2. Dia layankan jelah si Britt yang ala2 bodoh alang dan agak loser gak ni. Dia pun syiok dengan kegiatan menjadi wira ni. 

Green Hornet

Britt gunakan surat kabo dia untuk menglamerkan diri tapi semua orang tak taulah yang dia tu Green Hornet. Lagipun, bukannyer hebat sangat pun. Sampailah si gangster ChudNufSky ni rasa tercabar. Business pun dah mula down. Bengang giler dia ngan Green Hornet. Ha masa nilah macam2 aksi kejar mengejar, tembak-menembak..letup-letup...kebabooomm... berlaku...Hehe...

Kalau korang nak tau citer ni best ke tak. Jangan lupa untuk tayangan perdananya pada 27 Jan nnt. Dari 5 star CK bagi 4 star lah untuk filem ni. Memang syiok, dan rasanya filem ni sesuai untuk ditonton oleh semua golongan. Lagipun scene ganaz2 takdelah banyak mana pun. Kelakor je yang lebih..hingga tak kering gusi. Gelak sampai terlupa orang sebelah...Miahahaha..sonok2...


Selamat Menonton.


CK: kalau ade kat Astro First, boleh gak layan lagi...tengok ngan anak2 pun best.

Monday, January 24, 2011

my giveaways gallery's NEW YEAR GIVEAWAY by heartbeat.my


Nak join tak? 
Hadiahnyer korang boleh pilih yang mana korang suka kat

my giveaways gallery's 

NEW YEAR GIVEAWAY 

by heartbeat.my

tarikh tutup 02 Feb 2011

kalau saya antara yang bertuah tu, saya nak

Couple Tee
Boleh pakai bila kuar bersama ngan Cik Pejal. Hehe

Jangan tunggu lama2. Nanti tak dapat plak
Moga2 kita antara yang bertuah.Amin

HAPPY BIRTHDAY GIVEAWAY


Nak join x? 
Jomlah ramai2 join
HAPPY BIRTHDAY GIVEAWAY



antara hadiah yg bakal korang dpt

.
.
.
.
.
ni pula antara gambo Cik Kema n famili

campur2..ni adik CK yg edit
 .
.
.
ni CK n anak2

Semoga hari-hari bertuahlah hendaknya.Amin

CONTEST AKU & STRAW


Nak join
tarikh tutup 31 Jan 2011

nak masuk dua-dua kategori

KATEGORI INDIVIDU
slurp...sedapnyer air oren ni

KATEGORI EDIT
time mengandung pun ade gak..akeke :)

Semoga Cik Kema bertuahlah hendaknya.Amin