Friday, October 29, 2010

Aku dah kawin skarang

ni CK nak kongsikan satu cerita...tak taulah korang dah baca ke blom. bagi CK..cite ni sedeyla juga... Jom Baca.
sekadar gambar hiasan
ni gambo arwah eweku bsama isteri tercinta

Aku dah kawin skarang


Aku dah kawin skarang. Bini aku memang baik sangat2. Tapi dia x seperti yang aku expect masa kami belom kawin dulu. Masa belom kawin, aku tengok dia memang sorang yang pendiam je, jarang gile cakap ngan laki. Member2 mmg puji la cara dia. So memang susah jugak aku nak cuba tegur dia masa tu.. segan dowh. Memang obvious lah kalau aku tegur. Tapi aku suka dia macam tu, so xde la cemburu sangat sebab dia jarang borak2 ngan laki..

Cantik? Memang la, kalu x aku comfirm x sangkut punyer. Haha. Cantik pada mata aku la. Member2 pon ade yang cube usha. Sori le dia nak layan. Haha. Memang market. Last2 aku yang dapat, memang rasa bangga giler. hehe..

Eh, dok ngumpat2 pasal dia, lupa lak nak kasi tau nama. Nama panggilan dia Ara. Nama betol dirahsiakan.  Hoho..

Aku usha cara yang leklok la, gi jumpa bapak dia dluu. gentlemen beb! Slow talk ngan bapak dia. Err, bapak dia nama Marzuki.. Bapak dia ni jenis sound direct rupenyer.. Pergh, mmg kena kutuk kaw2 la gua. Sebabnya, bila dia tanya kenal x anak dia? Gua cakap x sgt. Bapak dia tanya lagi, nape nak kawin ngan anak dia? Gua cakap sebab minat. Minat sebab ape? Gua cakap x tau.. Habis kalu x dapat anak dia? Gua cakap nak jugak! Bapak dia sound la, “ko ni, cane ko nak kawin ngan org yang ko x kenal? Gua jawab, lepas kawin la saya kenal dia pakcik.. pastu sengih2.. pastu bapak dia diam.

Masa tu rasa down gile. Bapak dia cam tolak mentah-mentah je proposal aku.. Ke dia saja nak uji kehebatan cinta aku?? Huhu.. Time tu aku dh terpikir nak usha calon lain je. Aku memang ade lagi sorang yang aku suke. Haa yang ni gua memang kamceng giler. Yang ni pulak nama dia Ika. Gua memang selasi lah ngan minah ni. Haha.. Tapi last2 orang lain gak yang gua pinang.

Hari keputusan proposal aku akhirnya tiba. Kputusannya.. jeng3.. x spt yang aku jangka. Haha. Aku ingat kena reject, satgi family diorang terima. Warghh happy giler. Alhamdulillah. So, memang sah la takde jodoh aku ngan Ika. Time aku bgtau Ika aku nak kawin, dia accept je. Kejam gile aku. Dia kata semoga aku bahagia.. lepas tu kami dah x jumpa.

Lepas akad nikah, kompemlah aku sebagai laki Ara. Happynye aku Tuhan je tau.. kat rumah.. dia macam biasa, cool je.. Tapi cool semacam la pulak. Sepatah aku tanya, setengah patah dia jawab. Kalu aku x buka mulut, memang x berbunyilah rumah kitorang.

Ara taklah ‘bisu’ sangat. Kadang2 dia bersuara gak.. Tapi bagi aku yang jenis suka cakap banyak ni, Ara bukan jenis yang boleh bawak borak sangat. Bila aku cakap pasal something, dia macam blur... Macam x supportive sangat. Last2 aku dah malas nak borak.. oh boringnye..  Yang dia tahu cuma tunjuk baris gigi dia ja.. sengih. Cam yg aku buat kt bapak dia dulu. Psycho seyh..

Nak jadik lagi tensen, aku ni jenis perokok sederhana tegar gak la. Tapi bini aku pulak mmg cam fobia giler ngan asap rokok. Bau nafas aku yg bersisa rokok pon, dia mesti batok.. x bau rokok pon dia dah selalu batok. Uhuk3 gitu.. Sebab sayang bini, makin lama makin kurang aku merokok..  kalu gian sangat pon aku merokok time kat ofis je.

Bini aku keje hospital, bahagian obat-obatan.. Aku lak xleh bau ubat, mesti pening kelapa.. Hari2 aku yang hantar, ambik dia gi spital. Time ambik dia balik, mmg hari2 lah baju dia bau obat dalam kete. So aku akan slalu bukak tingkap, nyaman sket..

Ada satu hari tu, masa hujan lebat. Xleh bukak tingkap kete, aku dah mmg pening-pening lalat dah.. Bau ubat.. Dengan poor visibility lg, kami accident! Langgar bontot kete orang depan. Kat spital, doktor kata bini aku keguguran akibat kemalangan tu. Hah??

Rupanya dia mengandung dua bulan.. Ara sendiri pon x tahu.. Ya Allah!!

Lepas kejadian tu aku terus suruh Ara benti keje. Dok rumah je.. Aku dah korbankan rokok aku, so dia kena korbankan keje dia. Aku dah x tahan bau ubat!! Aku sorang keje dah cukup sara idup kami!

Dekat setahun kami kawin, Ika tiba2 datang, dia kata masih sayang kat aku, nak aku ambik dia jadik bini no. 2.. Dia sanggup..

Alamak ni dah angau betol.. Padahal aku baru je kawin. Mungkin Ika yakin yang kami sangat serasi dan saling memahami, so dia berani propose kat aku. Then aku teros terang je la, aku cakap kat dia, yes aku memang x kamceng mane ngan bini aku skarang.. And banyak benda yang kami xde persamaan. Ara memang x banyak bercakap. Kalu aku cube buat lawak, dia macam x tangkap je. Sedih tol.. X pandai nak borak. Kalu jumpa member2 aku lagi le dia sunyi sepi. Dah le hari-hari dia suka masak benda yang sama.. Jarang la dapat makan yang lain sket. Kcuali makan luar. Itu pun dia akan order benda sama je.. Haha macam tu la bini aku.. Lucu lak..

Tapi kami masih cuba memahami hati budi masing2.. Aku cuba biasakan diri ngan bau ubat2 kat baju2 Ara dulu, cuba brenti merokok waktu awal2 kawin dulu.. Ara plak dh x keje, dah cuba belajar masak benda2 lain (jarang la menjadi).. Aku bagitau Ika, rumah tangga kami bahagia. Aku xleh menduakan dia.. Aku memang sayangkan dia. Ika terpaksa terima hakikat tu. Itu mmg last kami jumpa.

Kini, kami dapat rezeki sorang anak, dah besau, dekat 4 tahon la.. tp dah pandai mengaji sket2. Semua berkat kerajinan bini aku. Bab2 agama, mengaji sume dia mmg bagus. Anak aku Hafiz, memang dia train elok2 ngaji alQuran.. Alhamdulillah, semoga esok2 dia jadik anak yang soleh. Bagi aku itu la investment yang sangat2 menguntungkan!

Tapi sebenarnya dalam tempoh tu, kami x seperti pasangan yang lain, kot. Makin hari aku makin bosan ngan rumah tangga kami. Ara memang suka menyepi, jarang borak panjang2. Aku pulak suka keluar lepak ngan kawan2. Makin lama makin jarang aku duduk rumah. Lewat malam baru balik, bini dah tido. Esoknya pagi2 aku dh kena gi keje.. Dalam tempoh tu jugak, aku sebenarnya asyik keluar dengan sorang ofismate aku. Nama dia Lisa. Budak baru kat ofis aku.. Berbekalkan muka yang agak ade market ni, dia macam sangkut lak kat aku. So dialah yang slalu aku ajak kluar malam, teman aku borak2, kadang2 sampai pagi!

Aku sedar aku seolah2 mempergunakan dia untuk hiburkan hati aku.. Teringin nak kawin ngan dia, takot kecik hati si Ara pulak.. Dengan Lisa la tempat aku luahkan perasaan, kadang2 gadoh, kadang dia tercarut2 siap kat aku. Pastu minta maaf, dia kata tersasul.. Tapi aku mmg terhibur bila dok ngan Lisa. Bini aku kat rumah, dengan anak aku jarang sangat aku luangkan masa.. 

Ara sedar akan perubahan aku dari hari ke hari. Dia mula sedar aku ada pompuan lain. Satu hari dia bagitahu, dia izinkan kalu aku nak kawin lagi, tapi mesti dengan wanita yang elok2, sebab dia tak mahu pelajaran Hafiz terganggu. Aku pelik, apa kaitan??

Dan aku terfikir, Lisa tu wanita yang elok ke? Pakaian hari2 kompem ketat, make up kat muka 2 inci macam xleh kena air, x ambik air semayang ke? X semayang ke? Ke cuti sepanjang tahon?!

So aku postpone dulu hajat nak kawin ngan Lisa. Terfikir lepas kawin boleh nasihat kot sikit2, tapi time bencinta pon asyik lawan ape aku cakap. So sad!..

Ketika perkahwinan aku ngan Ara mencecah 4 tahun dulu, rumahtangga kami ditimpa dugaan yang maha besar. Ara mula jatoh sakit, batuk dia makin teruk, akhirnya masuk hospital. Dan saat itulah baru aku diberitahu, Ara mengidap penyakit barah tekak. Ya Allah!!

Doktor bagitau, Ara dah lama senarnya kena barah tu, penyakit yang akan buat dia slalu batuk, dan trpaksa menahan sakit bila bercakap! Aku rasa bagai kena tusuk dengan anak panah yang tumpul bila dengar benda tu!! Patut la Ara jarang sangat bercakap. Kenapa dia x bagitau aku??

Doc tu cakap lagi, penyakit tu makin lama makin teruk, dan bagi effect kat jantung. Sebab pernafasan dia selalu kurang dari sepatutnya. So jantung jadi lemah.. So itulah yang menyebabkan Ara jatuh sakit. Jantung dia skarang makin rosak akibat barah tu.

Jadi camane dia boleh ajar anak aku mengaji? Doktor tu bagitau, memang ada ubat utk diminum sebagai pelincir dalam tekak. Tapi hanya kurangkan rasa sakit, dan ia bertahan kejap je.. Tapi Ara x boleh selalu minum sebab ubat tu sangat mahal!!

Aku buntu..

Masa tulah baru aku terfikir, kami x penah bertikah lidah, x penah gado.. Mgkin itu hikmah dia.. Tapi aku x sedar selama ni.. Aku asyik tinggalkan dia, bergembira dengan pompuan lain.. Dia pula sanggup tanggung derita setiap kali perlu menjawab pertanyaan aku. Dan x penah luahkan derita kat aku..

Jantung Ara dah lemah sangat, doktor kata mungkin Ara x dapat bertahan lama.. Aku menangis depan doktor tu puas2, wlapun doktor pompuan. Aku dh x kisah. Aku menyesal dgn cara aku layan Ara selama ni.

Dia dah bagi aku macam2, jaga makan minum, pakaian aku, ajar anak kami mengaji, mmg x penah lawan apa aku cakap, apa aku suruh..

Aku suruh dia benti keje dulu, dia ikut. Walaupon kat rumah dia tetap baca buku pasal ubat-ubatan! Dia minat sangat dengan keje dia.. Maafkan abang Ara..

Bila balik rumah nak mandi kejap, aku sempat tengok balik kenangan2 kami.. Aku belek2, terjumpa kotak hantaran masa kami kawin dulu. Ada satu kotak jam, jam yang aku pakai sekarang.. Aku terkejut bila ada sehelai kertas dalam tu. Mula2 ingat kertas resit, tapi rupanya sepucuk surat!

1 Julai 2007,

Buat suami yang baru kupunya,

Terima kasih kerana menawarkan cintamu,
Yang ku tunggu-tunggu sejak kita mula bertemu dulu,
Ara memang cinta padamu,
Dan Ara menangis bila abang melamarku

Buat suamiku yang baru kupunya,

Luaranku mungkin nampak sempurna,
Luaranku mungkin ramai yang terpesona,
Tapi diriku bukanlah sesempurna abang sangka,
Kerna suaraku bukan kepunyaan kita

Buat suamiku yang baru kupunya,

Andai abang ingin melihat Ara ketawa,
Ara hanya mampu tersenyum pada abang,
Andai abang mahu Ara berjenaka,
Mungkin Ara kan menangis dibahu abang,

Kerana Ara tak mampu berbica,
Seperti orang lain berbicara,
Kerana Ara tak mampu ketawa,
Seperti orang lain ketawa

Jika membaca surat ini akan meleburkan cinta abang,
Ara pasrah dan relakan abang menjauhi,
Jika membaca surat ini Ara tetap dihati abang,
Ara sujud sejuta syukur pada Ilahi..

Yang benar,
Isteri yang menyanjungmu.

*Ara selitkan surat ini dalam kotak jam abang, semoga abang mudah terlihat surat ini..


Berderai lagi airmata jantan aku. Kenapa aku x terbaca surat ni 4 tahun dulu? Kenapa aku x tahu penderitaan Ara awal2 dulu? Kenapa baru sekarang?

4 tahun usia perkahwinan kami, Ara beri aku segala2nya.. dan paling penting dia bagi seorang anak yang comel dan bijak. Tapi apa yang pernah aku beri kat Ara?

Mulai saat tu aku jaga Ara sepenuh hati. Hari-hari memang keje ulang alik hospital. Masuk ofis pon kjap2. Anak aku bagi kakak Ara yang jaga. Masa tu aku dah serabai giler. Sangat x terurus. Baru aku sedar pentingnya Ara dalam hidup aku.

Dalam keadaan Ara yang agak lemah, aku minta kebenaran doktor untuk bawa dia melancong. Aku nak temani dia puas2. Aku nak bahagiakan dia dalam sisa2 hayat dia. Biar dia terlupa akan derita dia. Saat itu dia menangis kat bahu aku. Sejak dia sakit kami hanya berbalas tulisan kat kertas.. dan kertas2 tu aku kan simpan sampai bila2.

Dia tulis dia x menyesal kawin dengan aku. Dia tulis sangat bahagia hidup dengan aku. Siap cuba lukis gambar orang senyum.. haha.. Ya Allah hari2 itu kami sangat bahagia. Namun Ara dah makin lemah. Aku dah x mampu tengok dia derita. Setiap kali dia nak tarik nafas, sangatlah azab pada aku melihatnya.

“Ya Allah, jika Kau masih panjangkan hayat isteriku, Kau berilah aku separuh kesengsaraannya, biar kurang kesensaraannya Ya Allah.. Tapi jika hanya kematian yang dapat mematikan sengsara isteriku, aku redha Ya Allah..”

Aku x tahu apa lagi boleh aku buat.. Aku bacakan Yaasin ditelinganya berulang-ulang, biarkan anak kami dipangkuan memeluk-meluk ibunya..

Akhirnya Tuhan menjemputnya kembali. Aku pasrah. Kesedihanku terubat bila kulihat dia pergi dengan tenang. Sempat kuajarkan Syahadah.. dan dahinya berpeluh jernih. Lalu kukucup buat kali terakhir..

Kini, hmpir 5 tahun prkawinan kami, tinggal aku dengan Hafiz, dengan helaian2 tulisan terakhir Ara..

(T.T)

Macam mana? Sedeh tak? Credit to Tuah Mohd Bakheet 

Thursday, October 28, 2010

ANN's 1st Giveaway : SAPA NAK BAUCER RM10 KFC FREE??

saya nak..saya nak
ga dari Cik Ann.sangat senang nak join,klau tak caya tengok kat SINI
sempat lagi ni..jam 11.59 pm nnt nk tutup dah...moga2 ada rezeki. Amin.

~~~Teka Teki Dik Rizki~~~

ada yang buat teka teki laaa...
Tarikh tutup pada 04/11/2010 jam 4:11pm. 
Nak join kena patuhi syarat2nya di SINI

CK nak jawap soalan kat sini
Benda: Belon di dalam bakul
Jumlah: 21 22 biji belon dan 1 bakul sahaja
(pembetulan sudh dibuat yer..harap2 betul lah)
boleh gitu..ngeh3 :P

dan tag mereka2 ni

1st Lucky Draw by Atie Aizam

Join ga lagi ...
Tarikh Tutup 30 Nov 2010
kalau anda bertuah. anda akan dapat hadiahnyerlah kan
jeng..jeng..
.
.
.
.
laptop accessories
ada 10 brg dlm box ni termasuk mouse,
cable lock dan sebagainye.. :)

Menarik tertarik ko memang deboom kan
tunggu apa lagi..Jom Join
Moga Berjaya..
sape yang ke tag plak kali ni
NorgadisBella & Wati3

untuk join klik SINI

LUCKY DRAW ANAK AYAH

Salam
Boleh join ramai2 sebab syaratnya sangatla senang.
Hadiah pun menarik, maklumat lanjut klik SINI
Tarikh tutup 12 Nov 2010 jam 10 pagi
Selamat Mencuba!!!

Tuesday, October 26, 2010

NAMA UNTUK ANAK WA

CK join contest ni. kena bagi nama anak buah cik Yuyu kita ni.
Details kat SINI. Tarikh tutup sampai baby lahir (antara 14 Nov - 24 Nov 2010)


CK nak bagi 2- 3 nama k..
Nama Lelaki
1. Raja Aqil Shah (Aqil =Yang baik budi, bijaksana, dapat dipercaya, pintar)
2. Raja Aamir Shah (Aamir = Memakmurkan)
3. Raja Arman Shah (Arman = Harapan/Inspirasi)


tapi tiba2 keluar perempuan cam ne? CK suggest nama2 ni plak
1.Raja Azzalea Sofea (Azzalea = Kekal Abadi, Sofea = Menawan)
2.Raja Alya Salsabila (Alya = Ketinggian, Salsabila=Mata Air Surga)
3.Raja Aqeela Sakeena (Aqeela = Terbaik, Sakeena = Sahabat)


pilih2...jangan tak pilih. ngeh3...
Ok ...CK tag Maly, Areen & Zue untuk join contest ni juga. Jom cuba...

Monday, October 25, 2010

NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY

CK join ga ni sempena perasmian Nina's Collections
Klik SINI untuk terma & syarat. Tarikh tutup 01 Dis 2010.
CK tag Maly, Miza & Mama Zharfan.
Jom join semua...moga2 bertuah.Amin.

Saturday, October 23, 2010

1st Hotz~Mama.. Cabutan Amat Bertuah

=Sticky Post=
until 23 Okt 2010
syarat-syarat kat SINI
Jom cuba..
Cabutan Amat Bertuah tau..

Friday, October 22, 2010

Birthday Lucky Draw By Naufal N Nureen

Jom join Lucky Draw by Naufal N Nureen
Syarat2 ada kat SINI
sempat lagi ni.tarikh tutup 25 Okt 2010
orang2 yg kena tag

Rudita | dari Tangkap Muat ke Mari Menari

Semalam terkezut nengok promo Mari Menari (MM). 
Tiba-tiba CK berdetik dlm hati "Eh! macam kenal je akak ni". Nak tau kenapa? Adalah sorang peserta ni sangat familier CK tengok. Maklumlah CK suka tgk tv...klau dh takde citer kat channel feberet AXN n DIVA tu, CK akan tgk2 kat RIA.
Akak Rudita @ Ita ni, CK tgk sebelum ni memang selalu terkeluar muka dia kat RIA tu.dari Tangkap Muat, Macam2 Aznil n now Mari Menari plak. yang herannye..akak Ita sebelum ni bertudung, tup..tup..masuk MM ni, tudung dah melayang...adeh..sape nak jawap ni?


Moh baca skit tentang akak kita tu kat blog MAMASYAZA dalam Tangkap Muat. Macam2 Aznil plak, klau korang perasanlah masa episod raya dengan arwah Din Beramboi. Dalam episod tu, akak ni menang buloh lomang...ngeh3..


Harapan CK, Moga2 kita sentiasa diberi rahmat dan petunjuk dariNya. Biarlah kita berubah dari jahat kepada kebaikan. dan yang dah baik tu, moga2 dikuatkan iman hingga ke akhir hayat.Amin.

Sape nak hadiah free dari Paris? =)

Saya3..saya nak hadiah free tu..ngeh3..
Bonjour Monsieur. Bonjour Mademoiselle. Bonjour Tous
(klau tak paham translate la ek..)
Sekali lagi Madam NadiahFarahida membuat GA. 
Hadiahnya datang dari jauh tau..de Paris. 
Apa lagi tunggu, meh join ga dia kat SINI
Dia tengah rajin wat ga ni..Banyak hadiah dia nak bagi...
tarikh tutup 20.11.2010
Bonne Chance...
Moga2 Cik Kema ada chance..Amin.
tag mereka2 ni
Maly@Qieranna
Mak
Mirra

Thursday, October 21, 2010

Cubaan lagi

tadi atas pertanyaan feez-Hafizah-cucuatokaji, Cik Kema dapat ilmu skit bila p blog dia. sebab dia suka tanya orang, dia sudah dapat ilmu banyak..at the same time, Cik Kema pun dpt gak ilmu tu. So Cik Kema pun try2 le..
inilah hasilnya...i like FarmVille..haha
http://www.cute-smiley.com
Cik Kema sudah pandai edit skit.Nanti Cik Kema cuba lagi.Manyak best ini PhotoScape. ini direkemen oleh si kumanx. Kalau u alls nak jugak boleh download kat SINI
:P

Tuesday, October 19, 2010

Blog Walking is Power

ari ni CK saje2 usha kat Nuffnang. saje tengok2 kot2 ade bertambah tabung nak beli umah banglo sejibik. akeke..pasannyer saya..haha.. adelah tiga inggit duit raya untuk budak2.haha..permulaan le tu kan. almaklumlah, CK ni bukannye aktif sangat berblog. tapi dek kerana rajin berblog walking adelah skit naik orang yang datang jengok n terjah blog CK ni. 
klik2 kasi besar..klau mau tgk
thanks pada yg sudi jenguk blog saya

past tu saje2lah menengok community Nuffnangers yang sedang or dah jenguk2 CK punya blog ni. wah..manyak terperanjat woo..sebab seblom ini stakat sorang dua je yang tengok. tapi ari ni sudah manyak... very terkezut.pasai saya suka blog walking. very power la ni blog walking. boleh menaikkan ngan meramaikan orang datang saya punya blog.at the same time saya jadi fames...haha..suke..suke..suke..pasan lagi..
lepas ini, kena rajin2 jalan2 cari pasal..eh..bukan2..cari pengalaman n idea kat tempat orang. mana2 yang baik kita jadikan ikutan..yang kureng tu..cuba2 kita hindarkan ye tak..demi menaikkan kunjungan semua, agar jadi fames n berguna untuk masa2 akan datang..setuju ke tak??? ade CK kesah..kisah gak..mana2 yang nak komen, tu boleh je..Ck terima demi menaikkan imej blog ni juga...huahua..

Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be

CK join Lucky Draw je la..dh cari2 tp takde plak gambo masa preggie last year.
hadiah sangat menarik dan di taja oleh:
kalau dah banyak tukang sponsornyer..ha dah tentu banyak hadiahnye..apa tunggu lagi..jomla cuba nasib. Harussss..... maklumat lanjut rujuk SINI

Monday, October 18, 2010

1st GA dr NUSHA

CK di tag oleh Qieranna utk join 1st GA dari Cik Nusha ni.
Jom join. last 08 Nov 2010. Syarat2 kat SINI.
nak tag sape plak ek... Lolipop & ZieFauzie

Al-Fatihah untuk Arwah Ewe

Salam buat semua. Al-Fatihah buat arwah Ewe @ PakWe Ani @ Norani bin Nong Teh (bapa saudara Cik Kema). Ewe adalah abang kepada Mak, baru saje meninggalkan dunia pada pagi Sabtu lalu 16 Okt 2010 bersamaan 08 Zulkaedah 1431. Arwah meninggalkan seorang isteri dan 7 orang anak yang merupakan sepupu2ku.


Tak sangka, raya yang lalu merupakan raya terakhir dengan keluarga arwah. Kebetulan pula, Cik Kema dan keluarga menumpang kasih pada raya lalu kerana mak beraya di Mekah. Ada lagi kebetulan, arwah baru saja menyambut ulangtahun kelahiran isteri tercinta pada Jumaat 15 Okt 2010 dan ini merupakan ulangtahun terakhir bersama. Tarikh ini pasti menjadi tarikh keramat dan ingatan yang takkan dilupakan.
grandpa n cucu2
Semua tidak menyangka pemergian arwah, kerana arwah cuma sakit2 badan pada malamnya. Arwah dibawa ke hospital, Jengka Pusat dan menghembuskan nafas terakhirnya di hadapan isteri tercinta. Agak terkilan, anak sulung arwah tidak sempat menatap wajah arwah dan mencium arwah buat kali terakhir. Segala yang berlaku adalah ketentuanNya. 


Alhamdulillah, segala urusan untuk pengkebumian arwah berjalan lancar.Semua yang menguruskan adalah anak menantu arwah, sepupu2 arwah dan sanak saudara juga tak lupa juga orang2 masjid dan orang2 kg. 


Semoga roh arwah ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Amin.

Friday, October 15, 2010

GA dari Bantal Panas Tunku Moden

bantal panas tunku moden untuk dimenangi...
to join klik HERE. till 10 Nov 2010.

GA kiszydolls

CK join ga ni oleh Kisz.CK dalam kategori  1= kategori untuk ibu2
Klik SINI untuk more info. hingga 10 Dis 2010. Jom cuba...yeyeyeye... :))

Hari-hariku

Salam dan selamat pagi semua
Ari ni dan macam ari2 yang lain
CK tak tau nak wat apa
selalu baca n3 n post blogger
yang sangat rajin dan komited
dengan dunia cyber n it ni


jeles sangat dengan diorang
terutamanya dengan GTO, MamaZharfan
Tiefazatie, RedMummy eh ramai lagi ler
kalau tengok kat bloglist CK tu
ha tu semua yang sangat rajin n aktif
derang jelah yang dok meng'update' blog
macam update status kat FB ari2


aduhai...banyak betul idea derang ni
macam2 cite, tips dan idea
macam2 pengalaman dan gambo pun ada
eh macam2 adalah
semua best2 plak tu
sangat kagum uuuu...


bilalah CK boleh buat cam korang
kadang2 bukannye apa
baru je tengok diorang buat n3
kendian tak sampai sejam dua
dah ade n3 baru
giler berblog sungguh


CK plak tak sempat nak baca
n3 terbaru korang tu
inikan pula nak berblog
sebab tu, banyak n3 CK
CK join ga jer
tu je yang sempat buat


anyway..CK akan tetap follow korang
sebab korang sangat rajin
Insya Allah, CK pun nak sama2 rajin cam korang
korang akan jadi role model CK
sumber inspirasiku setiap ari
semoga CK ter'motivasi' hari-hari
dalam dunia blogger ni
dan realiti...AMIN


* saje merapu di pagi ari...akeke :P