Friday, April 29, 2011

Royal Wedding : Prince William & Catherine Middleton


Petang tadi berlangsung perkahwinan Di Raja antara Pince William (28) dan Catherine Middleton (29). Ramai yang tengok rasanya. Ada yang menganggarkan seramai 2 bil seluruh dunio menonton majlis yang gilang-gemilang nih. Al-maklumlah zaman teknologi tinggi, semua ade tipon dan tv kan..tu pasal le ramai yang dapat tengok...


Meh layan gambo2 Prince Will & Kate yang sangat suweettt tuh...

heyyashton:

today:

THE DRESS!

So perfect! So classic! Be still, my beating heart.

 So far, 79% think it’s “an instant classic”


Alexander McQueen gown designer Sarah Burton adjusts Kate’s dress as she arrives with her father. (Getty Images)
Kate’s royal wedding gown revealed


Catherine Middleton, holding the hand of her father Michael, gives Prince William a big smile while joining him at the altar.
Slideshow: The Royal Wedding

It’s all fun and games till someone screws up the royal curtsey.

The look.

ha nilah yang dok di tunggu2..nengok kat twitter, ramai yang dok tweet bilalah derang nak cemolot kissing kan...malulah derang kan...ramai yang nengok tu...hehehe.... ala... nak malu ape..dah kawin pun..akekeke..

Coulda used a few more seconds?
VIDEO: Prince William, bride celebrate with a kiss
 Royal Kiss

CK: Kebetulan plak same birthday ngan adik ipar. Hepi Besday Daniel

pics semua kidnap kat sini...hehe :)

Contest Bergambar Depan Cermin


Jom join 

gambar yang dipertaruhkan

jeng
.
.
jeng
.
.
jeng

depan cormin kocik jeh, ateh meja gitu..
siap ado air lagik..hehe

saje je try, tau tak menang...
janji dapat meriahkan contest ni. 

tag kawan2ku semua

Moga2 ade rezeki. Amin


1st giveaway from nabilamedan


Jom join ga yang diajak sendiri 
oleh budak sekolah bernama Nabila

tarikh tutup 25 May 2011

tag kawan2ku semua

Moga2 ade rezeki. Amin

SLW 1st Giveaway !!!


Sape yang sudi join?
Moh kite beramai-ramai memeriahkan


SLW 1st Giveaway !!!


tag kawan2 untuk join sama
tak lupa juga untuk semua yang datang singgah

Moga2 ade rezeki. Amin




Sunday, April 24, 2011

Makan Together2

Malam tadi barulah dapat bertemu semula kawan2 lama masa sekolah kat teknik dulu, yang dah  lama tak jumpa... dapat lah kumpul 5 keluarga termasuk Cik Kema. Masing-masing dengan keluargalah kan. Keluarga CiKema jelah yang dah besor skit dari derang..hehe.. Maklumlah kawin lebih awal dari derang. Anak CiKema sorang dah sekolah, anak-anak derang barulah dalam umur tak sampai setahun hingga 3 tahun.

*google*

Takde bergambo sangat pun, lebih kepada makan2 dan berbual tentang diri memasing. CK lagilah kan tak sempat nak amik pic, sibuk main masak2 kat situ..hehe 1st time makan steamboat, manelah nak reti sangat. samalah gak En. Pejal pun, masing2 tak tau nak wat pe. 

Tapi takkan nak dok diam je kan..kami pun blasah jelah...amik segala heiwan yang ade..make sure ye yang boleh di makanlah kan..semua dok rendamkan dalam ayor panas mengelegak kek ateh api tuh. then bakor2 skit cam udang ke dan ape2 yang boleh dibakor ateh sizzling pan tuh..tak pernah try..kan dah segala belasah je. janji masak dan boleh makan.

Alhamdulillah, kenyang gak le...tapi mak-mak ni ade gak yang mengadu cam tak pueh makan lai..tak pe2..next time kite wat lagi makan together2 nih ye kawan2ku...kena cari tempat lebih sesuai tuk bebudak sekali. bukan pe, kat situ takde tempat budak2 mainlah..biasanye..anak2 ni cepat bosan dok setempat bila perut derang dah penuh dengan air or kenyang kan..tu yang masing2 sibuk nak ajak balik je..past tu yang baby2 plak susah nak tido pasal panas n bleh tahan bising gak le kan..maklumlah tempat tu ramai orang..

CK: Hepi jumpa kawan2 tapi telan ayor liur gak bile nengok bil..hehe..

Thursday, April 21, 2011

Giveaway : SSC Lucky Follower April 2011 =)


Join jom

Giveaway : SSC Lucky Follower April 2011 =)

tarikh tutup 23 Apr 2011

Moga-moga ade rezeki. Amin

Jom Race..Hehe

Cabutan Follower Twitter Bertuah

Ado lai ni ha..
Mommy Jue wat

tarikh tutup 1 May 2011

murah ati botul lah Mommy Jue ni

Join jer ye semua

Moga2 ade rezeki. Amin

Wedding Anniversary Give Away


Jom Join

tarikh tutup 5 May 2011
(Besday my lovely En. Pejal)

tag Una, Miza, Maly & Tasha

Moga2 bertuahlah semuanya. Amin

Al-Fatihah untuk Pak Abu

Salam takziah untuk keluarga arwah bekas bapak tiriku... Pak Abu. Dapat panggilan telefon malam tadi dari bekas jiran sebelah umah kami Abang Nik, masa dok kat umah arwah Pak Abu. (kami dolu2 menumpang umah arwah kat Sg. Kertas) Katenye arwah meninggal jatuh kat bilik air. 

selang beberapa minit pas tu, mak pulak sms bagitau pasal arwah. Mak dapat tau dari kawan2nye kat Desa Rejang. diorang kate jatuh katil masa nak tido plak...tak tau mana satu betul tah..hmmm..

Arwah Pak Abu

then mak soh bagitau, my biras..sebab dia ade kena mengena ngan arwah. ade pertalian saudara sebab arwah bapa my biras sepupu ngan arwah Pak Abu. hehe semua kebetulan kan..apa-apa pun, ku doakan arwah ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. Amin

Al-Fatihah

CK: walaupun dh dkt 2 thun Pak Abu takde hubungan ngan Mak lagi, tp CK tetap berterima kasih dengan apa yang arwah buat untuk keluarga kami.

Tuesday, April 19, 2011

Ibu Hadif Giveaway 3/2011


Jom join

ditaja oleh 


tarikh tutup 29 Apr 2011

Moga2 ade rezeki. Amin

OdahOne Giveaway | Bersamamu Hidup Ini Indah Semuanya


Wah teruja nengok hadiahnyee...
Maka terus CK join
buat laju2 nih

Moh join semua

tarikh tutup 30 Apr 2011

hadiah utamanye
 
+
  
+
ha..3-3 hadiah dapat tuk pemenang utama
doa2lah dapat yer.

saguhati untuk 2 pemenang


dan


best kan...teruja tak? 
Jangan tunggu lama2 lagi
Terjah ke blog OdahOne skang!!!

tag Una & Tasha

Moga2 kita sentiasa dikurniakan rezeki yang banyak. Amin

1st lucky draw by yuyue

Nak join 

1st lucky draw by yuyue

tarikh tutup 12 Mei 2011

Moh kite ramai2 join yeeerr!!!

tag kawan2ku

Moga2 kita semua bertuah. Amin

Friday, April 15, 2011

6th Anniversary GA kakyong.com


Jom kite join
di ajak oleh Azatie


Jawap soklan dulu yer
bilakah tarikh nikah kakyong (ibu 3A)

Jawapan CiKema
30 April 2005


Hadiah  ditaja oleh Zuneta Card Craft 


tag kawan2ku

Moga2 kite semua bertuahle hendaknye. Amin

Alhamdulillah..antara pemenang Ibnushukran: Time Guess Contest

Alhamdulillah, di hari Jumaat yang mulia ini dapat berita gumbira. Saye di antara pemenang yang menang hadiah dari Ibnushukran:Time Guess Contest yang lalu. Result boleh cek kat SINI.

Sangat seronok sebab Ibnushukran sudi datang jengah n bagitau pasal kemenangan ni. Thank u so much. kalau tak datang..alamat terlopeh lagilah hadiah. dah le hadiah sangat best...boleh tangkap nangis klau tak dapek..huhu



tu lah yang bakal dapat nanti. best kan...walaupun tempat 3. hati tetap berbunga-bunga dan beryukur sangat2. sebab tak pernah menang RM lagi..hehe..

Terima kasih kerana menganjurkan contest ngan hadiah yang sangat lumayan. Korang jangan tak join plak nnt. Dengar cite..ado lai contest yang Ibnushukran ni nak buek..Nanti kite join ramai2 ek.. :)

CK: Sesungguhnya Allah merancang sesuatu yang lebih baik buatku. Inilah yang baik itu.. Syukur..

Malaysia Career & Training Fair 2011


Hari ni dah start Malaysia Career & Training Fair bertempat di Mid Valley. Mesti ramai yang berpusu-pusu pi Mid Valley. 

Insya Allah, Ahad ni CiKema akan turut terjebak ke sana. Last day, 17 Apr tu CiKema temankan En. Pejal menemuduga bakal-bakal engineer nanti. Tapi idokle CiKema dok menempek kat booth ngan 3 orang bebudak nakal tu.  Mungkin akan jalan-jalan cari pasal kat sana. 

Ape tunggu lagi?? Sape2 yang rase2 nak mencari keje baru or nak bertukar hangin tu..ha bolehlah ce cuba try test. Jomlah kita sama-sama p interbiu kat MCTF tu nnt ek. Jumpa ahad ni.. Janji tau...akeke

Let's Do Amazing

CK: kalau berani kita jumpa kat padang yer..ceh macam zaman sekolah jerk.. Cari CiKema kat booth HP nnt ek.. Hewlet Packet 

GA 11 Siri 5/11

Klik Banner untuk join!!!

Segmen harian siri 5/11 : 


Soalan : Dimanakah lokasi N.A.N.A beraksi seperti gambar header di blog Nana + Amrul = Damia
hadiah : 2 shawl + voucher RM20 umi dan jr shoppe
Jawapan : Bukit Broga
pembayang -) tempat yg tinggi

tugasan 2  : teka & menang
 *hadiah Key Chain Melaka tajaan S.H.A.I.Z.H.A.R &
Contest Sana Sini


Soalan : Nama negeri di mana S.H.A.I.Z.H.A.R beraksi seperti gambar header di blog S.H.A.I.Z.H.A.R

Jawapan : Sabah
pembayang -) negeri yang jauh

1st GiveAway by PinkUmmi


Di ajak oleh Jieda
maka CiKema pun
Join 1st GiveAway by PinkUmmi. Tarikh tutup 30 Jun 2011

Soalan & Jawapan 

Nama Penuh anak kedua PU 
Nur Auni Najwa binti Mohd Fadeli

Bila (Tarikh & Masa) dilahirkan
05hb April 2011, 1719 @ 5:19 ptg

Persamaan kedua2 anak
Post date/Over due & kedua-duanye perempuan

tag sahabat-sahabat

Sunday, April 10, 2011

Wii memang Wow wee...

Sejak Wii ade kat umah ni, ari2 le anak2 ku main menda alah tu. semua boleh lupa tu. sanggup tak makan, tak ngaji sebab nak main wii. kadang2 tu..siap tahan2 nak tencing yak lagi tu..hai budak2 ni..sabo ajelah...
ni la rupa Wii

Wii ni ala2 PS3 jugak le. cuma pergerakan tak terhad pada jari jemari je. Wii siap boleh buat korang bersenam, terutamanya kalau korang cuba main boxing dan tennis penuh perasaan. padahal tak yah beriya2 sangat pun. just gerak2 je remote tu skit2..kompem gerak..sesuai sungguh untuk semua peringkat umur... tengokle klau dah pandai pegang remote n gerak2an barang le kan..ha..boleh sangatle nak main Wii ni

moh kite main boxing..

biasalah, mesti ade gak masalah kat permainan ni, klau tak pasan orang ngah lalu lalang..kompem ter tunjal paler or terbelasah derang dengan tak sengaja. anak2 pun dah ngadu sakit2 tangan...

kalau dah over ngat main Wii boleh jadi cengini.

Dua 3 ari ni cam best jee..CiKema pun lenguh2 satu badan. Wii ni memang boleh wat berpeluh gak le bila main hok yang sukan2 tu. mengah gak le..maklumlah lame bebenor tak bersenam..ade Wii ni boleh gak bersenam n mengeluarkan peloh..tak banyak..skit pun ok gak.... 


Wii vs PS3 vs XBOX

tapi...apokan dayo..Wii tu bukanle rete kami pun. pinjam dari Cik Aja.. terima kasihle pada Auntie Aja yang sudi kasi pinjam Wii tu dan menceriakan ari2 kami di bulan April ni. hehe

pssst...gambar banyak amik kat google..sendiri punya tak sempat edit n upload. jangan marah...

CK: auntie Aja ni kaye lah..boleh beli Wii kate anak2ku..hehe...nnt kite pinjam lagi rete Auntie Aja ek, maklumlah Ayah n Ibu tak sekayo Auntie Aja. huhu..sape nak pinjam2 gak, boleh contact CK ek..akekeke

pesanan wat tokey Wii..sila bagi CiKema Wii free satu yer, kerana dh promote Wii kat sini..ceh main order jeh..hahaha..

YaNa Yassin 1st Giveaway


Join ni plak ye ore-ore kapung 

YaNa Yassin 1st Giveaway

tarikh tutup 30 April 2011


Hadiahnye : 

1 - Color Contact Lens
2 - 10psc Foot Detox.
3 - Topup - RM 10
4 - Topup - RM 5

tag Una, Qie & ZueYie

Moga2 kite semuanye bertuah. Amin

MamaZakwan's Birthday Giveaway


Meh semua orang kampung Pisang
ramai2 kite join


sebelum kite bakor
moh kite jawap soklan ni

Jika saya ada RM50, saya teringin nak kasi buku masak-masak sebagai hadiah besday Nad@MamaZakwan sebab nak merasa masakan spesel dari MamaZakwan..boleh gak makan pree..hehe :)

kek pun nak terbakor dah tu

hepi besday, Moga2 berbahagia hingga akhir hayat
kebetulan plak same besday ngn Pak mertua CK

ha pe deme nunggunye lagi..???
kite bakor..kite bakor je...
past tu kite soh Mama Zakwan niup lilin
boleh gak kite merase kek die tu
akekeke :P

tag Una & Qie

Moga2 kite diantara yang bertuah. Amin

Thursday, April 7, 2011

Menang Busha..Yeah!!

Alhamdulillah, ari ni menang lagi hadiah. Sib baiklah owner ga bagi tau kat email. kalau tak kompem melepas lagi hadiah. cenginilah yang CiKema suka sangat-sangat. at least bagitau kan. barulah betul2 ikhlas nak bagi hadiah ye tak...tapi kalau dah bagitau masih tak claim hadiah gak nak wat cam ne kan.. tu bukanlah rezeki namanya.. redha dan pasrah ajelah..


Serius lama giler result tuk ga ni kuar. sampai dah lupa pun. Apa2 pun kalau2lah korang pun ade yang join sama ga tu..bolehlah jenguk kat Shena BizShop result untuk para pemenang dah kuar. manalah tau, korang pun menang sama. ramai yang dapat hadiah kat situ..claimlah cepat2..nanti terlambat plak..jangan jadi cam CiKema yang dah beberapa kali terlepas hadiah..huhu