Sunday, April 24, 2011

Makan Together2

Malam tadi barulah dapat bertemu semula kawan2 lama masa sekolah kat teknik dulu, yang dah  lama tak jumpa... dapat lah kumpul 5 keluarga termasuk Cik Kema. Masing-masing dengan keluargalah kan. Keluarga CiKema jelah yang dah besor skit dari derang..hehe.. Maklumlah kawin lebih awal dari derang. Anak CiKema sorang dah sekolah, anak-anak derang barulah dalam umur tak sampai setahun hingga 3 tahun.

*google*

Takde bergambo sangat pun, lebih kepada makan2 dan berbual tentang diri memasing. CK lagilah kan tak sempat nak amik pic, sibuk main masak2 kat situ..hehe 1st time makan steamboat, manelah nak reti sangat. samalah gak En. Pejal pun, masing2 tak tau nak wat pe. 

Tapi takkan nak dok diam je kan..kami pun blasah jelah...amik segala heiwan yang ade..make sure ye yang boleh di makanlah kan..semua dok rendamkan dalam ayor panas mengelegak kek ateh api tuh. then bakor2 skit cam udang ke dan ape2 yang boleh dibakor ateh sizzling pan tuh..tak pernah try..kan dah segala belasah je. janji masak dan boleh makan.

Alhamdulillah, kenyang gak le...tapi mak-mak ni ade gak yang mengadu cam tak pueh makan lai..tak pe2..next time kite wat lagi makan together2 nih ye kawan2ku...kena cari tempat lebih sesuai tuk bebudak sekali. bukan pe, kat situ takde tempat budak2 mainlah..biasanye..anak2 ni cepat bosan dok setempat bila perut derang dah penuh dengan air or kenyang kan..tu yang masing2 sibuk nak ajak balik je..past tu yang baby2 plak susah nak tido pasal panas n bleh tahan bising gak le kan..maklumlah tempat tu ramai orang..

CK: Hepi jumpa kawan2 tapi telan ayor liur gak bile nengok bil..hehe..

4 comments:

  1. ko jumpa sapa kema?? bestnyer..

    ReplyDelete
  2. Zueyie >>> Jumpa Icham, Gee, Ary & Miza ngan keluarga derang. Lama giler tak jumpa tau...

    ReplyDelete
  3. Alyyani >>> sedap bagi yang suka n kena selera. klau dah lapor semua sedap...belasah je..hehe :)

    ReplyDelete