Friday, May 28, 2010

1st time kena Tag

 bila nak sampai cik google oii..
sibuk tul ber'make up'

Ni 1st time kena tag. Tak taula nape Pn. Zue ni tag2 Cik Kema. Mungkin saje nak tau rahsia kejelitaanku..wakaka... Meh jawap soklan peksa yang diberi(kakak dh abis peksa semalam, ari ni ibu kena jwp peksa plak..huhu :P). Belasah jer...

Adakah anda mempunyai lesen memandu?
Ada.

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
2001. tapi gagal then amik 2-3 kali lagi.(haha...tak lepas bukit da...)

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
Ni pengalaman ikut jam ke tahun? 
Setiap hari lebih kurang sejam-2jam memandu. dapat lesen dalam 6 thun lepas. so lebih kureng cam ni calculation dia ek
2jam x 365 x 6 = agak2 berapa jam? (haha..amik soklan matematik ni..)

Pengalaman pahit ketika memandu?
Tiap kali bawa kete manual berenti kat bukit, fobia tul..takut terundur da...(tu pasal lesen sangkut dolu2...)

Pengalaman manis?
1st time bawa kete sendiri...

3 tabiat ketika memandu?
1)dengar radio
2)membebel sendirian kalau ade kete or pemandu lain wat hal
3)makan

3 pantang time aku memandu bila:
1)selamba je masuk lane tanpa bagi isyarat.hingat aku nak bagi...sorilah...ngeh3
2)ingatkan dia nak terus tiba2 masuk simpang la plak...orang dh tunggu dia ni..rugi beberapa saat..ceh..haha
3)buat tak tau je bila kita dah bagi jalan..angkat tangan pun tak..hmmm..

Pernah terlibat dengan kemalangan?
Alhamdulillah blom lagi. Setakat yg kecik2 tu adelah. terlanggor kete orang, time balik dari keje,terlelap n terlupa nak free gear masa kat traffic light. tu pun cat tanggal tak delah besar mana pun, tak sampai size duit 5 sen tu.

nak tag sape ek...ha...

1. BeMie
2. Ust. Din
3. Eyriqazz

Jawab yer..nnt leh kongsi2 pengalaman memandu tu. lucu ke, berhemah ke, terejal ke... baru ade variasi dalam kehidupan kita ni..wa chaaa....

3 comments:

  1. alamak kene tag... nnt senang BeMie wat.. hehee

    ReplyDelete
  2. eh sekarang tak senang lagi ke? dh masyuk kan..kan.. :P

    ReplyDelete
  3. Jgn Lupa Ambik Award kat http://bemiesworld.blogspot.com/2010/05/cutest-blog-award.html

    ReplyDelete