Wednesday, August 24, 2011

Zakat Fitrah dah bayar???


Alhamdulillah, Jumaat lepas..En. Pejal dah bayarkan zakat fitrah untuk kami sekeluarga. Syukur...

Bayar kat Selangor sebab kami dok di Selangor dan En. Pejal pun keje kat negeri Selangor. Kadar zakat seorang RM7 bersamaan 2.7kg beras.

kalau nak tau kat negeri korang berapa plak wajib dibayar...meh tengok kat bawah ni


Lebih kurang je semua kan...Okey tu je. Semoga amalan kite dapat disucikan dengan zakat fitrah ni. Amin Jangan lupa bayar zakat tau...hehe :)

4 comments:

  1. Gi bayar cepat...Gi bayar cepat...

    ReplyDelete
  2. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. Congratulations!! you are the lucky winner.

    Hi there, I need your home address lah, so I boleh send your gift. Jangan lupa your blog ID k? thanks. My email - sj_gb@hotmail.com

    ReplyDelete