Saturday, February 11, 2012

Penerbangan delay...balik esok tapi hari ni dah boleh masuk

Ha..kan pelik cite. Saje CiKema nak cite kat korang semua, ni baru je berlaku pada Selasa lepas. Alaa...masa tu nak amik my kakak ipar n ibu mertuaku di KLIA. Derang balik dari bercuti kat Kota Kinabalu. ade CiKema story pasal ni kat n3 nak naik kapal terbang tu. Teringin bebenor nak naik tau..hehehe

Ok..ok..melalut ke lain plak. ha..masa derang balik tu, derang delay lebih kurang setengah jam dari jadual. Memanglah tak lama. Tapi agak kesal jugalah dengan sistem keselamatan dan juga pada yang dok jaga pintu boarding tu..pihak imigresen kot..Nak tau kenapa? Boleh plak derang sambil lewa check penumpang sampai boleh terlepaslah yang sepatutnya balik esoknya tapi dah boleh masuk kapal hari tu. Nasib baiklah seat tu ade satu nombor takkan nak duduk sampai dua passanger kan..tu la baru derang tau..yang sorang passanger tu tersalah tarikh. so ambil masa nak kuarkan bagasi bagai...


antara keratan akhbar pasal Keldai Dadah..7 bulan dlm penjara..mesti merana kan..kisah Dhiya di myMetro

Boleh faham tak maksud CiKema kat sini? Apa yang CiKema nak sampaikan...Macam mana pihak keselamatan boleh buat keje camtu? patutlah ramai rakyat Malaysia yang kena tangkap kerana dadah, terlepas je dari airport kite. Tapi..bila sampai kat luar negara..ramai yang kena tahan dan masuk penjara. Kalau dah dadah punya cite..hai.memang le, walaupun tak tahu...kononnye diberi beg tu masa kat airport oleh orang tertentu yang menjanjikan kerja ke luar negara dengan hantar beg je dan dapat gaji lumayan...tapi yang kena tangkapnye hok tukang bawanyelah..confirmlah takde maaf bagimu. Tu yang kena hukum matilah..tembaklah..macam2 ado...ikut undang2 negara yang tahan derang tu.

Orang yang balik esok tu takde kena mengena ngan cite dadah ni sebenarnya. Tapi CiKema nak bagitau betapa keselamatan airport kite tak macam negara2 lain. Heran bin ajaib betul. Mudah sangat terlepas. tak kiralah untuk dalam negeri ke..luar negara ke..checklah betul2...memanglah kes2 tersalah tarikh ni kes terpencil...tapi kalau kes dadah kan dah jadi haru biru...tak gitu?

berita lanjut kat KOSMO

Bila dah ramai yang terkena, haaa...barulah nak kuar iklan jangan jadi mangsa aka kambing hitam keldai dadah pada sindiket dadah ni. Kalau dari negara kite lagi derang dah kena tahan, boleh gaklah selidik ke apa..senang skit nak cari bukti. Kalau dah sampai ke negara orang lain tu..cam no? Kesian derang..dah tau sistem keselamatan kat airport kite memang cengitu..itu pasallah sindiket2 ni ambil kesempatan. Harap pihak keselamatan negara kat boarding2 pass menjalankan tugas dengan amanah dan ikhlas. Supaya rakyat kite yang sememangnye baik2 belaka, tidak teraniaya di masa2 akan datang.

dapat cenderahati dari KK

Thanks to kakak ipar n ibu mertuaku dengan cenderahati dari Sabah tu. Ingat gak pada kami yang tak pernah terbang ke mana2 ni. Hehe...

2 comments:

  1. bukan nak komen pasal nie..nak tanya..pregnant no.4 eh? tahniah...

    ReplyDelete