Tuesday, November 23, 2010

Selsema jee..

Assalamualaikum...lama tak mengupdate blog nih (lama ke?) .Minggu ni Cik Kema tak berapa sihat. Tak demam, cuma kepenatan dek Majlis Walimatul Urus adik pompuanku cik Puan Akbaiyah la skang nih. 2-3 ari asyik2 tido lambat je. konon2 macam2 la nak buat, tapi apakan daya tolong setakat mana yang mampu je.maklumlah ade anak dara kecik..(alasan je tu...) dek kerana itulah, bila time sleep dh lari dari biasa, tekak dah jadi lain macam. sakit je.mungkin kureng minum ayor juga. then hingus dah start meleleh...hingga menjilat jari..gelilah..eiiyeekk.. nak geli konon, macamlah tak pernah berhingus masa kecik2 dolu.
selsema je, bukan Swine Influenza tu
tapi dek semangat n sangat dedikasi dengan kerjaya ...(workerholic kononnyer) datang gak keje. maklumlah opismate tak leh datang ari senin tu. so start keje sampailah abis, asyik2 menghembus je..dah banyak tisu opis ni CK kerjakan..penuhlah satu tong sampah. Idung pun dah merah2, asyik2 kena picit tuk kuarkan ingus je.tak larat betuller..tapi CK nyer keje just duduk2 je..so takdelah rasa apa2 sangat. so dok jelah sampai abis keje..
sian tau tak larat cam dak ni
CK ni jenis kureng dpt penyakit..so biasanya bila akhir2 tahun ni penyakit cam selsema ni muncullah. CK pernah terbaca pasal berkaitan bendalir dalam badan ni. memang semua orang akan dapat, sebab nak kuarkan kahak2 or hingusan2 ni agar tak jadi penyakit kronik dlm badan kita. memang ada masa tertentu, kita akan sakit untuk membuang ala2 sisa toksik dalam badan kita tu. kalau kita makan or minum, kita membuang ayor le kan. tapi bab2 cam bendalir lain tu cam nilah caranya untuk dinyahkan. tu apa yg CK baca dan fahamlah. tak tau lah pendapat korang...

sekian je la..doakan CK cepat sembuh ek..tekak stil sakit.hidung ni asyik2 berair mata je. Penyakit tu penghapus dosa. Mungkin banyak dosa ni, so nak bagi ringan sikit kot..huhu..

Akma:Ya, Allah Ampunkanlah dosa2ku selama ini. Semoga hidup dan matiku hanya untukMu. Amin.

6 comments:

  1. musim gaknya..kejap panas..kejap hujan kat JB ni..
    kat KL cner kak akma...??

    ReplyDelete
  2. Baik cik tasha..selsema ade ubat ke?nnt tido jelaa.tak keje plak hehe

    ReplyDelete
  3. sini pun same gak ekin...baru je lepas ujan tadi.musim orang kawinlah skang ni..akeke :)

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh kak kema...;-p

    ReplyDelete