Monday, May 7, 2012

1st GIVEAWAY by cik Misi Nadia

klik banner utk join
tamat pada 25 Mei 2012

tag 

kerjaya sebagai nurse/misi
kalau ikutkan kerjaya ni sangat murni. sebab kerjaya yang sangat mencabar dek kerana nak menolong semua orang. tapi sayangnye, selalunya kerjaya ni di burukkan dengan perkara yang tak elok. pengalaman sendiri CiKema, ngan nurse aka misi ni ade baik ade buruk. 

yang buruk/negatifnye selalu kena time p klinik kerajaan. tak taulah kenapa. sangat kecewa tau perkhidmatan derang ni. menyakitkan hati tambah2 skang ni CiKema tgh preggy dan terpaksalah buat medical check up bagai. so ingat CiKema memang suka2 hati ke nak menyusahkan nurse/misi ni... tapi selalunya memang perkhidmatan maha lembab. tau orang ramai tapi tolonglah buat keje dengan cekap dan pantas. rutin yang biasa dan selalu ari2 buat patutnya perkhidmatan makin pantaslah kan.

Positifnye plak bukan takde... pertama kali akak melahirkan anak di hospital PPUM, akak kagum ngan bebudak nurse/misi yang dalam training ni. elok je derang ni..tak le suka2 hati nak marah2 bagai..berbeza ngan senior aka sister kot. hai agaknya bila dah makin berpengalaman makin bertambah garang kot. tak taulah tu. maklumlah macam2 perangai patient. tu yang kadang2 malas nak buat baik kot. huhu..

apa2 pun diharap Misi Nadia dan kawan2 tak lah macam tu. Kalau kerja ikhlas dari hati pasti akan terbit juga di air muka tu nanti. orang yang sakit pun boleh baik cepat kalau semua misi manis2 muka..tak gitu?

ni bukan mengutuk sekadar luahan perasaan je. jangan marah yer..hehe

Moga2 ade tuah dan rezeki untuk menang hadiah. Aminn
klik2 sini sama..hehe..
Thanks

Jom Melancong dengan HZtours


2 comments:

  1. jgn riso, cik misi nadia baek :) tnx join taw !

    ReplyDelete
  2. jemput join
    http://mimihazirah.blogspot.com/2012/05/contest-rm-200-bersama-wwwcareeron9com.html

    ReplyDelete